DEMO
Weekihealth
Επιτροπή Πληροφοριών: Δεν υπήρξε «σύμπραξη» Τραμπ - Ρωσίας
Επιτροπή Πληροφοριών: Δεν υπήρξε «σύμπραξη» Τραμπ - Ρωσίας
Η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία κυριαρχούν μέλη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν βρήκε καμιά απόδειξη πως υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016.

Τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ανέφεραν ότι τερματίζουν την έρευνά τους για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη και δημοσιοποίησαν, με μια ανακοίνωση μιας σελίδας, την περίληψη των κυριότερων ευρημάτων και συμπερασμάτων τους.  Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή αμφισβητήθηκε αμέσως από τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στους Δημοκρατικούς, τα οποία κατήγγελλαν επί μήνες ότι οι συνάδελφοί τους του GOP ενεργούσαν με κύριο μέλημά τους την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων -- την προστασία του ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Άνταμ Σιφ, κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν «ξεκάθαρα και ατράνταχτα» στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών κατά τον οποίο η Μόσχα επιδίωξε να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην αμερικανική προεδρία. Ο Σιφ κατήγγειλε την άνευ όρων «συνθηκολόγηση» των Ρεπουμπλικάνων της Επιτροπής έναντι του Λευκού Οίκου του Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση των μελών της επιτροπής που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα να ανακηρύξουν το τέλος της έρευνας καθ' όσον τα αφορά.

 Ανάμεσα στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί είναι πως δεν ευσταθούσε η κρίση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2017, για την υποτιθέμενη προτίμηση του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλος του οποίου το 2016 ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Ακόμα, υπογραμμίζουν τις «προβληματικές» επαφές «ανάμεσα σε ανώτερους αξιωματούχους της κοινότητας των πληροφοριών» όταν ακόμη στην προεδρία βρισκόταν ο Μπαράκ Ομπάμα «και σε μέσα ενημέρωσης».

Το πλήρες κείμενο των συμπερασμάτων των ρεπουμπλικάνων της Επιτροπής, έκτασης 150 και πλέον σελίδων, περιέχει 40 «αρχικά συμπεράσματα» και πάνω από 25 προτάσεις. Θα παρουσιαστεί στη δημοκρατική μειοψηφία σήμερα Τρίτη για σχόλια. Η επιτροπή κατόπιν θα ψηφίσει για να αποφασιστεί εάν θα αποχαρακτηριστεί το έγγραφο, δηλαδή εάν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνη έρευνα στο Κογκρέσο σχετικά με τη Ρωσία. Η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας οριστικοποιεί τη δική της, ανεξάρτητα, και αντίθετα με αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τα μέλη της κι από τα δύο κόμματα συνεργάζονται με σκοπό να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων.  Σε εξέλιξη παραμένει επίσης η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Διεθνή
 
Genesis Pharma
TOMY
BMS
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18:58
Ο Ντ. Τραμπ απειλεί να επιβάλει δασμό ύψους 20% στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ
15:57
Δεκάξι χώρες θα συμμετάσχουν στη μίνι σύνοδο κορυφής για τη μεταναστευτική κρίση
15:46
Δεν αναμένεται «λύση» για το μεταναστευτικό από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Βερολίνο
15:21
Γερμανική κυβέρνηση: «Καλό μήνυμα» για την Ελλάδα και την Ευρώπη η απόφαση του Eurogroup
11:34
Μουχαρέμ Ιντζέ στη Σμύρνη: Ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, ένας άνθρωπος αλαζόνας
11:32
Πάπας: Η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρες στην υποδοχή μεταναστών
10:59
Γκ. Έτινγκερ: Ολόκληρη η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει τις χώρες υποδοχής μεταναστών
08:51
Για μια ακόμη φορά ο Αϊνστάιν αποδείχθηκε σωστός και μάλιστα σε άλλον γαλαξία
00:21
Η Άγκυρα απαγορεύει την είσοδο σε δύο Ευρωπαίους βουλευτές της ομάδας παρατηρητών
23:22
Καταψηφίστηκε από τη Βουλή των ΗΠΑ το ένα από τα δύο νομοσχέδια για το μεταναστευτικό
19:00
Οι ηγέτες των χωρών της Βίσεγκραντ σνομπάρουν τη μίνι Σύνοδο για το μεταναστευτικό
18:41
Η Ρώμη απειλεί να μποϊκοτάρει τη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών
18:00
Τηλεφώνημα Μέρκελ-Κόντε: Η συνάντηση της Κυριακής δεν θα λήξει με ένα κείμενο συμπερασμάτων
17:44
Λύση προς το συμφέρον όλων, με ελάφρυνση χρέους, περιμένει ο αντιπρόεδρος του SPD
10:20
Ο τρομερός τυραννόσαυρος δεν μπορούσε να...βγάλει γλώσσα