DEMO
Weekihealth
Bloomberg και Wall Street Journal για Novartis
Bloomberg και Wall Street Journal για Novartis
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Novartis αναφέρει ότι δεν γνωρίζει για τις έρευνες που διεξάγουν οι ελβετικές αρχές σχετικά με τις επιχειρηματικές της πρακτικές στην Ελλάδα, αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαιοσύνης της Ελβετίας έλαβε δύο αιτήματα για νομική βοήθεια στην εν λόγω υπόθεση. Όπως αναφέρεται σε e-mail του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητήθηκε βοήθεια από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Τα αιτήματα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες για υποτιθέμενη δωροδοκία της Novartis σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και γιατρούς, αναφέρεται στο Bloomberg.

Η ελβετική εταιρεία γνωστοποίησε μέσω e-mail τα εξής: «Όπου δραστηριοποιείται η Novartis, λαμβάνουμε δεσμεύσεις για τα ίδια υψηλά πρότυπα δεοντολογικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικών ρυθμίσεων συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές του έργου μας. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη οποιονδήποτε ισχυρισμό για κακή διαχείριση και αξιολογούμε λεπτομερώς όλες τις εκθέσεις αναφοράς». Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας δεν έχει προβεί σε σχολιασμό.

Για το ίδιο θέμα, η Wall Street Journal σημειώνει: Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis ερευνάται από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές για δωροδοκία πολιτικών και γιατρών με στόχο να χειραγωγήσει τις τιμές των φαρμάκων και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Η πρακτική αυτή κόστισε στο ελληνικό κράτος δισεκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από 2006 μέχρι 2015. Την προηγούμενη εβδομάδα εστάλη στο Κοινοβούλιο δικογραφία στην οποία φέρονται αναμεμειγμένα δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες. Εκπρόσωπος της Novartis δήλωσε πως «εφόσον έχουν διαπραχθεί αδικήματα θα αναλάβουμε άμεση και αποφασιστική δράση για να αποτρέψουμε μελλοντικές παρεκτροπές», ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές επί ένα χρόνο. Η ελβετική εταιρεία έχει καταβάλει στο αμερικανικό δημόσιο εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμών για υποθέσεις διαφθοράς σε ΗΠΑ, Κίνα και Ν. Κορέα.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ελλάδα
 
Genesis Pharma
PEF
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:00
Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη
18:05
Η γαλλική συνταγή της καύσης απορριμμάτων - Επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι
17:30
Εξάρθρωση συμμορίας διακίνησης κοκαΐνης στην Αττική
17:17
Δυο άτομα εξετάζονται για συμμετοχή στην επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη
14:17
Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών: Είναι μικρές, αλλά κάνουν σπουδαία δουλειά!
11:59
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις εκδηλώσεις της 77ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
10:07
Ανεκτίμητα έργα τέχνης και χειρόγραφα του Ι.Καποδίστρια σε έκθεση στην Κέρκυρα
09:00
Οι ποντιακές ομοσπονδίες καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του Γ.Μπουτάρη
09:00
Γ. Μπουτάρης: Άθλια επίθεση σε βάρος μου. Είμαι καλά
22:37
Απαράδεκτη επίθεση χειροδικίας και ύβρεων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη
20:23
Ευα Καϊλή: Η τεχνολογία Blockchain θ` αλλάξει τη ζωή μας όπως το διαδίκτυο
19:36
Στις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου η ΕΚΑΜ της ΕΛΑΣ
17:37
Από 29 Μαΐου οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ` Λυκείου
12:42
Ανοίγουν οι πόρτες ιστορικών αρχοντικών της Κηφισιάς
12:39
Βλ. Αγτζίδης - Β. Μεϊχανετσίδης: Η ιδέα της «εθνικής καθαρότητας» υπεύθυνη για τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής