DEMO
Weekihealth
H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας «for HER» ξεκινά το ταξίδι της από το Greece Race for the Cure(R)
H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας «for HER» ξεκινά το ταξίδι της από το Greece Race for the Cure(R)
Η πρωτοβουλία «for HER», η ολιστική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας που υλοποιείται από τις εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της HPV Society, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις δράσεις της, δημιουργώντας ένα κεντρικό σύμβολο: τη Ροζ Βαλίτσα της «for HER».
 
Η Ροζ Βαλίτσα της “for HER” αποτελεί μια συμβολική υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες πως, όπως σε μια βαλίτσα δεν ξεχνούν να βάλουν τα απαραίτητα, έτσι δεν πρέπει να ξεχνούν την αυτοεξέταση, την επίσκεψη στο γιατρό τους και τις προληπτικές εξετάσεις. Και ακόμα περισσότερο, τους θυμίζει τι μπορούν να κάνουν προκειμένου να μη στερήσουν τη ζωή και την παρουσία τους από όσους τις έχουν ανάγκη και τις αγαπούν.

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι της Ροζ Βαλίτσας ήταν το 9ο Greece Race for the Cure®, που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». H Roche, για ακόμα μια φορά μεταξύ των χορηγών της διοργάνωσης, συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα δρομέων, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης «for HER», οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προσθέσουν ευχετήριες κάρτες στη Ροζ βαλίτσα, να φωτογραφηθούν, να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας καθώς και για τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου.

«Μετά την εξαιρετική υποδοχή που γνώρισαν έως τώρα οι δράσεις της καμπάνιας, στεκόμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην αφετηρία για έναν «αγώνα ζωής», μεταφέροντας το μήνυμα ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου. Είναι πεποίθησή μας ότι στη Ροζ Βαλίτσα της «for HER» μπορούν να χωρέσουν όλα, γιατί στη μάχη κατά του καρκίνου της γυναίκας τίποτα δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω. Κάθε μήνυμα και κάθε συμβουλή μπορεί να είναι πολύτιμα και να σώσουν έστω και μια ζωή, γι’ αυτό και καλούμε όλους να ταξιδέψουν το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται», δήλωσε η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

«Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζουμε την καμπάνια «For Her», με συνοδοιπόρους συλλόγους ασθενών και επιστημονικές εταιρείες, προσπαθώντας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες, αλλά κι αυτούς που αγαπούν τις γυναίκες, για την αξία της πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου. Η Ελληνίδα μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, σπουδάστρια οφείλει στον εαυτό της και στην οικογένειά της να φροντίζει για την υγεία της και να μην αμελεί τον ετήσιο γυναικολογικό της έλεγχο και τις προληπτικές εξετάσεις. Αισιοδοξούμε πως η «ροζ βαλίτσα» θα γεμίσει ευχετήριες κάρτες από όλη την Ελλάδα για γυναίκες που έχουν νοσήσει, αλλά συγχρόνως θα υπενθυμίζει τα βασικά που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα για να διαφυλάξει την υγεία της», δήλωσε ο κος Θανάσης Ακάλεστος, Διευθυντής Business Development της Roche Diagnostics Hellas.
H ροζ βαλίτσα θα συνεχίσει το ταξίδι της το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα φιλοξενηθεί από ευαισθητοποιημένες γυναίκες που επιθυμούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ως τοπικές πρέσβειρες στην περιοχής τους.H καμπάνια  «for HER»

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Με μηνύματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους – γιατί όλοι έχουμε μία πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας - η καμπάνια «for HER» έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο της γυναίκας και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.).

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου όπως η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών κ.α.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων, όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Η Roche, με την καμπάνια «for HER» θέλει να κάνει σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη νόσος μέσα από την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με μηνύματα όπως «για μια γυναίκα που αξίζει πολλά, για εσένα, για εκείνη …», «ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, ενημέρωσε», «θέλω να είσαι δίπλα μου!», «ζήσε τη ζωή σου και όχι τη νόσο σου», «όπως τσεκάρεις τη λίστα για τη βαλίτσα σου, μην ξεχάσεις τον προληπτικό σου έλεγχο»  η καμπάνια “for HER” αποτελεί ουσιαστικά μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Υγεία
 
Genesis Pharma
GSK
Abbvie
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:10
Κολπική μαρμαρυγή: Παράγοντας κινδύνου και η κατάθλιψη
10:08
Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2018 : Protected Together, #VaccinesWork
10:05
Θ.Τρύφων: Φοροαπαλλαγές και μείωση clawback θα φέρουν αύξηση επενδύσεων
09:06
Ξανθός: Προκηρύσσονται 750 μόνιμες θέσεις γιατρών και 1.000 μη ιατρικού προσωπικού
09:52
Απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία
08:30
Η AbbVie και πάλι ψηλά στην εκτίμηση των ασθενών σε θέματα εταιρικής φήμης
08:27
Ξεκινάει η συζήτηση για τους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά θεραπευτική κατηγορία
07:25
PhRMA Innovation Forum: «Λάθος» οι κλειστοί προϋπολογισμοί ανά θεραπευτική κατηγορία
06:24
Έρευνα για ιστοσελίδα που υπόσχεται θεραπεία για καρκίνο και HIV ζητά ο ΠΦΣ
06:22
ΣΦΕΕ: Ζητά την ένταξη των εμβολίων σε ξεχωριστό προϋπολογισμό
22:20
Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Ο εμβολιασμός σώζει ζωές
07:30
Ελπίδες δίνει φάρμακο στους ασθενείς με τρανσθυρετίνη μυοκαρδιοπάθεια
07:01
Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
07:00
Α. Ξανθός: Ευρωπαϊκό σύστημα αναφοράς ελλείψεων για τα φάρμακα
07:00
Δικαιώνει τους νοσηλευτές το ΣΤΕ για το επίδομα ευθύνης