Weekihealth
Δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην 1η θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά στην Ελλάδα
Δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην 1η θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά στην Ελλάδα
Mε δωρεά ύψους 33.000 δολαρίων η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative - TΗΙ) υποστήριξε  την υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά, που διοργάνωσε η Επιτροπή “Elpida Youth”, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε κατά την 2η Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε το έργο της Επιτροπής “Elpida Youth”.

Το Elpida Youth Summer Camp 2017, αποτέλεσε την 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση στην Ελλάδα, όπου 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες από όλη τη χώρα, 25 αποθεραπευμένα παιδιά-εθελοντές και 25 στελέχη, από τις  28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017  βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της θεραπευτικής ψυχαγωγίας. Για 10 ημέρες τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην κατασκήνωση, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους,  να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να καλλιεργήσουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση τους, μέσα από μία σειρά από αθλητικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες.

Η Επιτροπή “Elpida Youth”, συστάθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια και αποτελείται από τα νεαρότερα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, την ανάληψη νέων δράσεων και τη δημιουργία και εφαρμογή νέων προγραμμάτων  για την ψυχο-κοινωνική στήριξη άρρωστων παιδιών.

Μέσα από τη δωρεά της, η Ελληνική Πρωτοβουλία -THI επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να προσφέρει αρωγή σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στηρίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και οργανισμούς, με ουσιαστικό αντίκτυπο σε αυτούς οι οποίοι έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση.
Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε:

«Μέσα από τη δωρεά μας για το Elpida Youth Summer Camp, στεκόμαστε δίπλα σε παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ παράλληλα στηρίζουμε το σπουδάιο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ενός οργανισμού που ξεχωρίζει συνεχώς για τις δράσεις και την προσφορά του».

Η Τατιάνα Μπλάτνικ της Επιτροπής “Elpida Youth”, προσέθεσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς για την λειτουργία του Elpida Youth Holistic Summer Camp για παιδιά με καρκίνο – το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα- που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το να εστιάζουμε στις έξω-ιατρικές πτυχές της θεραπείας του καρκίνου μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους από τους μεγαλύτερους μαχητές της ζωής να επανακτήσουν κάποια από την χαμένη τους παιδικότητα και παράλληλα να χτίσουν την αυτοεκτίμηση τους και να πάρουν δύναμη. 

‘Όλοι εμείς στο Elpida Youth είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στο The Hellenic Initiative για το βραβείο που μας απένειμαν, καθώς τα κεφάλαια αυτά μας βοήθησαν να λειτουργήσουμε εγκαίρως το πρόγραμμα αυτό και να το διαθέσουμε σε 70 καρκινοπαθή παιδιά χωρίς καμία επιβάρυνση. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!”».
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Υγεία
 
Genesis Pharma
GSK
Demo
Abbvie
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14:21
Αισιόδοξα νέα για θεραπεία κατά της ΧΑΠ –Τα νέα δεδομένα για τη νόσο
08:04
Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών
07:38
Τη βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία
07:37
Εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής στον «Άγιο Σάββα»
06:34
Μανιφέστο: Η Ευρώπη δεσμεύεται να εξαλείψει την Ηπατίτιδα C μέχρι το 2030
09:29
HPV και κονδυλώματα: Ο «ιός των σχέσεων» μεταδίδεται και με μη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή
08:00
Βιταμίνη D: Σημαντική για την επιτυχία της εξωσωματικής σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών
07:52
ΤΟΒ-G: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με ελληνική υπογραφή, βοηθά ασθενείς και ειδικές ομάδες, να διακόψουν το κάπνισμα
07:50
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές στις διαδικασίες για εξωσωματική
06:48
DEMO: Παρούσα στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο -85 εργαζόμενοι έτρεξαν για το Make -A- Wish
06:46
Στο Νοσοκομείο Γρεβενών το Εθνικό Βραβείο Energy Globe
06:46
Ο ΠΙΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών
06:38
Α. Ξανθός: Έρχονται νέες ρυθμίσεις στο φάρμακο – Σύντομα σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την αξιολόγηση της καινοτομίας
08:03
Ακράτεια ούρων: Που οφείλεται και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό
08:01
Ερευνητικό Κέντρο ELPEN: Πιστοποιείται ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης