PEF
Weekihealth
Χρονιά ανάκαμψης και επενδύσεων το 2018 για την κινητή τηλεφωνία
Χρονιά ανάκαμψης και επενδύσεων το 2018 για την κινητή τηλεφωνία
Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γ. Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8o «Mobile Connected World» αναφέρθηκε στην ανάκαμψη του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας αλλά και τις αυξημένες επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε το 2017 ως «χρονιά ανάκαμψης και ανασύστασης δυνάμεων» για τον κλάδο, καθώς «τα συνολικά έσοδα είχαν, για πρώτη φορά από το 2008, θετικό πρόσημο», ενώ σημείωσε πως η αύξηση των εσόδων κατά 2,9% οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των εσόδων από δεδομένα.

Η αύξηση των εσόδων, μάλιστα, συνοδεύτηκε από σημαντική αύξηση των επενδύσεων του κλάδου, οι οποίες το 2017 διαμορφώθηκαν σε 334 εκατ. ευρώ από 295 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ μαζί με τις άδειες χρήσης φάσματος, ανήλθαν συνολικά σε 537 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΕΕΚΤ έκανε ειδική μνεία στην κατάταξη της Ελλάδας στον ετήσιο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «DESI», δίνοντας έμφαση στη χαμηλή διείσδυση των mobile data στην Ελλάδα έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο κ. Στεφανόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις χαμηλές επιδόσεις που φέρεται να καταγράφει η Ελλάδα σε επιμέρους τομείς, όπως η προσφορά ψηφιοποιημένων υπηρεσιών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο αριθμός εφαρμογών ανά χρήστη στο mobile internet, η πρόσβαση σε εφαρμογές στην ελληνική γλώσσα, οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και ο αριθμός χρηστών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος των υπηρεσιών κινητής, ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι οι τιμές μειώνονται συνεχώς προς όφελος του καταναλωτή, καθώς μόνο το 2017, οι τιμές προ φόρων περιορίστηκαν κατά 6,8% ανά λεπτό ομιλίας και κατά 38,4% ανά ΜΒ στα δεδομένα.

«H Ελλάδα προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα κινητών υπηρεσιών, τα οποία προ φόρων είναι χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου» υπογράμμισε σχετικά. Καταλήγοντας, ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ επανέλαβε τη δέσμευση του κλάδου να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά για να έχει η χώρα τις υποδομές και τις υπηρεσίες που χρειάζεται, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Οικονομία
 
Genesis Pharma
Demo
KETHEA
Roche
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:42
Ευκλ. Τσακαλώτος: «Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει» και θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων
11:05
Αυτές είναι οι απαντήσεις «κλειδί» για τη δράση του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»
07:36
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να μη περικοπούν οι συντάξεις - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών που κατατέθηκαν σε τεχνικό επίπεδο, στους δανειστές
14:44
Σχεδόν οι μισές πληρωμές με χρήση κάρτας στην Ευρώπη γίνονται πλέον ανέπαφα
09:53
ΣΕΒ: Η οικονομία ανακάμπτει, αλλά απαιτείται μετασχηματισμός παραγωγικού προτύπου
09:00
ΑΑΔΕ: 34 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και το μητρώο ακινήτων
21:28
Έφη Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019
19:01
ΕΚΤ: Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσιάστηκαν στη Φραγκφούρτη
18:16
Επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους
07:31
Οι νέες κατ` επιλογή εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, φέρνουν συντάξεις πολλαπλών ταχυτήτων
09:50
Παρελθόν ο νόμος Κατσέλη όπως ίσχυε - Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες, οι κίνδυνοι και τα νεα δεδομένα για την προστασία της Α` κατοικίας
09:44
Κ. Μίχαλος: Πέντε σημαντικά έργα για την επιχειρηματικότητα, προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ, υλοποιεί η ΚΕΕΕ
10:26
Ευκλείδης Τσακαλώτος για περικοπή συντάξεων: Θέμα πειθούς προς τους θεσμούς, όχι επιβολής - Σκληρή κριτική στον Γ. Στουρνάρα
09:29
Κ. Κρέτσου: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων
18:50
Θεσμοί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αποστολής στην Αθήνα: Προϋπολογισμός και κόκκινα δάνεια οι συζητήσεις...