PEF
Weekihealth
Υπογραφή συμφωνίας MIG - CVC για την πώληση του ΥΓΕΙΑ
Υπογραφή συμφωνίας MIG - CVC για την πώληση του ΥΓΕΙΑ
Tην υπογραφή συμφωνίας πώλησης της συμμετοχής της στο ΥΓΕΙΑ προς το HELLENIC HEALTHCARE - CVC ανακοίνωσε η MIG.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  «η MIG έλαβε νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ'Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215,189,466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το νέο προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 0,95 ευρώ ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 204,429,933 εκατομμύρια ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 290,455,814 εκατομμύριων ευρώ για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Το ΔΣ της MIG σε έκτακτη συνεδρίαση του, αξιολόγησε την νέα πρόταση της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» με τη παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A. » ανερχόταν σε 0,95 ανά μετοχή και βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την «H.I.G Capital International» («H.I.G»), οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνησης, η «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» ζήτησε χρόνο 6 - 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ και αποκλειστικότητα 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.
Εν αντιθέσει, η νέα πρόταση από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L» και CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το Δ.Σ της MIG αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα των δύο προτάσεων αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την βελτιωμένη πρόταση της CVC, και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του ΥΓΕΙΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την επικύρωση της Γ.Σ των μετόχων της MIG και την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού. 
Το Δ.Σ της MIG θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην εταιρία «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINS S.A.» για τo ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Ομίλου Υγεία που έδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα»
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Οικονομία
 
Genesis Pharma
Demo
BMS
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14:01
Il Manifesto: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια λιτότητας
13:00
Γερμανοί αναλυτές: Η Ελλάδα ξανά σε τροχιά ανάπτυξης
10:32
Ρέγκλινγκ: Οι ελληνικοί χειρισμοί του 2015 κόστισαν στη χώρα 86 έως 200 δισ. ευρώ
09:06
Από την κρίση του 2009 στην έξοδο του 2018 - Το χρονικό των μνημονίων
21:22
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κρίσιμες ερωτήσεις, χρήσιμες απαντήσεις για τον "οδικό χάρτη" ρύθμισης σε 36 και 120 δόσεις
12:26
Ξεπέρασαν τις 4.000 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα
07:00
Οι Moody`s και Standard and Poor`s υποβαθμίζουν την Τουρκία και στην προοπτική της οικονομίας της
06:52
Γερμανικός Τύπος: Η μακρόσυρτη διάσωση της Αθήνας
00:00
Π. Μοσκοβισί για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος: «Συλλογικά ισχυρότερη» η Ευρώπη
17:49
Σε 3.957 οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα
17:40
Νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυσης σε πυρόπληκτους συνταξιούχους
16:40
Στα 345,379 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στις 30 Ιουνίου 2018
16:38
Κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων από λογιστές
16:37
Στην Ελλάδα ο χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός, σύμφωνα με τη Eurostat
00:07
Economist: Η οκταετής οδύσσεια της Ελλάδας αποδεικνύει τα ελλείμματα της ΕΕ