PEF
Weekihealth
"Ναι" σε δίμηνη προστασία από πιστωτές για την Folli Follie Group."Όχι" για την Συμμετοχών
"Ναι" σε δίμηνη προστασία από πιστωτές για την Folli Follie Group."Όχι" για την Συμμετοχών
Προστασία από τους πιστωτές της για ακόμη δύο μήνες εξασφάλισε, με εντολή του Πρωτοδικείου, η FOLLI FOLLIE Group, η αίτηση της οποίας συζητήθηκε χθες στο δικαστήριο.

     Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα η αίτηση της Folli Follie, με την οποία ζήτησε δίμηνη παράταση της προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής της για υπαγωγή της στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα. Παράλληλα, αντίστοιχο αίτημα λήψης προληπτικών μέτρων υπέβαλε και η εταιρία FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, αλλά και η σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι οποίες ωστόσο δεν εξασφάλισαν την αιτούμενη προστασία.

     Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διαδικασία, εξέδωσε προσωρινή εντολή, με την οποία έγινε δεκτή μόνο η προσφυγή της FOLLI FOLLIE, ενώ απέρριψε τις προσφυγές των άλλων δύο αιτούντων.

     Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πολλές φορές ένταση ανάμεσα στους αιτούντες και την πλευρά των τεσσάρων τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, που αντιτείνονται στην παράταση της προστασίας ώστε να προχωρήσουν σε εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων για να καλυφθούν οφειλές του Ομίλου.

     Από την πλευρά των αιτούντων ζητήθηκε να προστατευθούν από βίαια ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων τους, που θα δημιουργήσει προβλήματα εξόφλησης και πιστωτών και εργαζομένων, ενώ επικαλέστηκαν τόσο σχέδιο εξυγίανσης που καταρτίζουν, όσο και επενδυτικό ενδιαφέρον για ένα από τα πακέτα μετοχών της ATTICA Πολυκαταστήματα που κατέχει η FOLLI FOLLIE Συμμετοχών. Σημειώνεται, ότι Η FOLLI FOLLIE Group κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, το 10,5%.

     Η πλευρά των τραπεζών, τονίζοντας πως οι επίμαχες μετοχές αποτελούν ενέχυρα για δανειοδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε στο δικαστήριο πως έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος προτίθεται να αγοράσει το ποσοστό της εταιρείας, στα ATTICA Πολυκαταστήματα, υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

     Σύμφωνα με στέλεχος του Ομίλου που κατέθεσε στο δικαστήριο, οι αιτούντες έχουν έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες και έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1.142 εργαζόμενων. Ο μάρτυρας είπε ότι η συμμετοχή του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των ATTICA πολυκαταστήματα, την οποία προσδιόρισε συνολικά στα 70 εκατομμύρια ευρώ, είναι στρατηγικής σημασίας λόγω των σημείων πωλήσεων.

     Με την άρνηση του δικαστηρίου να δώσει προστασία στη FOLLI FOLLIE Συμμετοχών, ουσιαστικά δίνεται δυνατότητα στις πιστώτριες τράπεζες να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα όσον αφορά το πακέτο του 10,5% στα ATTICA.

     Η απόφαση του Πρωτοδικείου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της FFG για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Α αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Οικονομία
 
Genesis Pharma
Demo
KETHEA
Roche
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:42
Κ. Παπανάτσιου μετά τον σάλο για μνημεία που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ : Θα γίνει επανέλεγχος όλων των ακινήτων
13:06
Οι τιμές των ενοικίων τράβηξαν την ανηφόρα
10:38
Ελλάδα, η... Σουαζιλάνδη της Ευρώπης, στην οικονομική ελευθερία
18:55
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν έχει πλέον κανένα λόγο για τις συντάξεις στην Ελλάδα
17:13
Αξιωματούχος Ε.Ε.: Τον Δεκέμβριο η απόφαση για τις συντάξεις
10:26
Σε ισχύ από σήμερα οι νέοι αμερικανικοί δασμοί κατά των κινεζικών εισαγωγών
17:07
Δ. Βέττας: Να επανυπολογισθούν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ
15:11
ΕΕΣΠ: Δεν μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία
19:06
Τζακ Λιου: Τεράστια πρόοδος η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη
18:56
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για επιχειρήσεις
18:49
WSJ: Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσει η Moody`s
18:30
ΕΕ: Οι χώρες της ΕΕ έχασαν έσοδα σχεδόν 150 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ το 2016
19:28
Ρυθμίσεις-ανάσα προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών
18:41
Το ΔΝΤ επιμένει στην περικοπή των συντάξεων
17:09
Ευ. Τσακαλώτος σε επενδυτές: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην οικονομική πολιτική μετά το πρόγραμμα