PEF
Weekihealth
Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία
Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία
«Η Ελλάδα, με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που στα μεγάλα και τα σημαντικά απέδειξαν ότι ξέρουν να παραμένουν ενωμένες, μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία»: την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, σε ομιλία του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό "Nouvel Observateur" η εφημερίδα  «Καθημερινή» και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Η βαθιά και παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί ταυτοχρόνως, κίνδυνο αλλά και πρόκληση για την Ε.Ε.», προειδοποίησε ο κ. Παυλόπουλος, κίνδυνο, όπως εξήγησε στη συνέχεια, γιατί «η κρίση αυτή μπορεί να ανακόψει την πορεία της Ε.Ε. προς την ολοκλήρωσή της».

Εκτενής η αναφορά του κ. Παυλόπουλου στο ζήτημα του χρέους, όπου ζήτησε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, όπως είπε, η πρόταση Μακρόν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μάλιστα ότι «η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και η εντεύθεν διασφάλιση της διαχειρισιμότητάς του επιβάλλεται και εκ του ότι το δημόσιο χρέος συνιστά γενικότερο πρόβλημα της Ε.Ε., και ιδίως της ευρωζώνης». Ενώ, κλείνοντας επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι το πιο κατάλληλο όπλο για να αμυνθεί η Ε.Ε. και η ευρωζώνη απέναντι στις απειλητικές επιδράσεις του δημόσιου χρέους».

«Απαιτείται -σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του- η πλήρης μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει ιστορική αναδρομή στην αφετηρία της ελληνικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τα «άκρως βλαπτικά για την Ελλάδα σφάλματα του πρώτου μνημονίου», με ειδική αναφορά στις «υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις του πολλαπλασιαστή και τις εντεύθεν βαρύτατες υφεσιακές συνέπειες για την ελληνική οικονομία»
Tags:
VIDEO
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική
 
Genesis Pharma
Demo
KETHEA
Roche
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23:10
Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Η ατζέντα και όσα συμφώνησαν
23:02
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα
23:00
Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση του κόσμου της εργασίας
21:59
Σχέδιο «αποστασίας» σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων, κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης
19:00
Κυβερνητικές πηγές: Το χάος στη ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ έχει καταντήσει τραγέλαφος
17:05
Μαξίμου: «Ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του ο κ. Μητσοτάκης παραχωρεί "μέρισμα" στο Δημόσιο ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν»
16:17
Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς
09:03
Ν Κοτζιάς: Το όνειρό μου είναι ελεύθερη ενωμένη Κύπρος
08:00
Σήμερα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρ.Τ. Ερντογάν
19:50
Μαξίμου κατά Μητσοτάκη και "Φιλελεύθερου"
17:50
Άρση των καθυστερήσεων στην απόδοση των συντάξεων χηρείας ζητούν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
17:31
Π. Καμμένος: Εξονυχιστικά ελεγμένα και με πλήρη διαφάνεια όλα τα κονδύλια που χρησιμοποίησε το ΥΠΕΘΑ για το μεταναστευτικό
17:13
Ευ. Βενιζέλος: «Το πρώτο πρόβλημα της χώρας είναι το πρόβλημα της δημοκρατίας»
16:42
Κ. Μητσοτάκης: Η Μόρια είναι ντροπή - κατάργηση αυτοφώρου για τον Τύπο
15:05
Αλέξης Τσίπρας: Ή θα δουλέψουμε μαζί ως Ευρωπαίοι ή θα δημιουργήσουμε φραγμούς φόβου και μίσους