DEMO
Weekihealth
Θ. Θεοχαρόπουλος για ν/σ για άσυλο: Η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
«Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να εγκαταλείψει τη διγλωσσία» κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας. «Με άλλο τρόπο μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική του ομάδα και με άλλο τρόπο μιλάει η κυβέρνηση. Διάβασα την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δεν καταδικάζει αλλά καταγράφει τα περιστατικά. Αυτό το ρήμα χρησιμοποιεί ακριβώς, το "καταγράφουμε", και τέτοιες λογικές δεν χωρούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι είναι κυβέρνηση και να μην προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα στη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσέθεσε:

«Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πει πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό. Ο καλός τελικά κ. Τραμπ λειτούργησε ο πυροκροτητής πάνω σε φορτίο με εκρηκτικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το άσυλο ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και τρία χρόνια παρουσιάζεται εγκλωβισμένη να ολοκληρώσει διοικητικές διαδικασίες, να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια. Παρατήρησε ακόμη ότι «τα ξένα Μέσα δεν παύουν να στηλιτεύουν τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hotspots, ενώ η συσσωρευμένη κόπωση δομών και ανθρώπων οδηγούν σε καταστάσεις περαιτέρω έντασης και βίας» και αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα ζητήματα υγιεινής.

«Μέχρι σήμερα, τρία χρόνια διακυβέρνησης δεν προχώρησε ένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση των δυσανάλογα επιβαρυμένων περιοχών της χώρας. Δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε οι υπηρεσίες ασύλου. Περιοριστήκατε σε πρόχειρες δράσεις. Πώς να ξεχάσουμε εξάλλου τα αποτυχημένα πειράματα για την εκπαιδευτική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική
 
Genesis Pharma
PEF
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:31
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα
17:40
Συνάντηση Κοτζιά-Πομπέο αύριο στην Ουάσιγκτον
17:09
Στην ημερίδα-συνέδριο της ΝΔ στην Κέρκυρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης
16:45
ΝΔ για δηλώσεις πρωθυπουργού και ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας: Η Άγκυρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο - Οι προκλήσεις της, δεν πτοούν την Ελλάδα
16:41
Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων
14:13
Ντ. Μπακογιάννη για ονοματολογικό: Mόνο μια λύση πακέτο μπορεί να λύσει το πρόβλημα
14:00
Μ. Κύρκος: Όλα τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν συμφωνία που θα περιέχει το erga omnes
13:23
Δ. Βίτσας: Το Προσφυγικό, ιδιαίτερα στα νησιά και σε άλλες περιοχές, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας τοπικής εκλογής
13:11
Ν. Τόσκας: "Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους"
13:09
Μακ. Λαζαρίδης: Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη
12:56
Γ. Κουμουτσάκος: Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης
10:00
Μ. Κεφαλογιάννης: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει
09:58
Π. Σκουρλέτης: Οι ηγεσίες των αυτοδιοικητικών ενώσεων διευκολύνουν τις επιδιώξεις της ΝΔ
09:16
Στην Κέρκυρα ο Κ. Μητσοτάκης, για ημερίδα - συνέδριο της ΝΔ
08:28
Λευκός Οίκος για ονοματολογικό ΠΓΔΜ: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση αλλά ο χρόνος πρέπει να ληφθεί υπόψη