PEF
Weekihealth
Νίκος Βούτσης: Ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων παραμένει ίδιος
Νίκος Βούτσης: Ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων παραμένει ίδιος
Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ούτε και ο οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων, είναι το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από το τραγικό συμβάν με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική», δήλωσε ο Νίκος Βούτης και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία, να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς, χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ό,τι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες στη χώρα. Κι αυτό είναι δέσμευση».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «υπάρχει μια νευρικότητα και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις» και παρατήρησε: «Αυτό δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμό του επόμενου προϋπολογισμού».

Σε ότι αφορά την ηγεσία του Κινήματος αλλαγής παρατήρησε πως «κινείται όλο και πιο σταθερά σε μια δορυφορική διάσταση και σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με την ηγεσία της και αυτό είναι δυστύχημα».

Ο κ. Βούτσης απάντησε και σε δημοσιεύματα σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης ακινήτου ενός κυρίου το 2015, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Εσωτερικών. Είπε ότι δεν τον ήξερε τον εν λόγω κύριο, ούτε τον έχει γνωρίσει. «Υπήρχε απόφαση του αρμόδιου Δήμου που ζητούσε αναστολή της κατεδάφισης και αναστολή ζητούσε και ο ιδιοκτήτης, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία για το συγκεκριμένο κτίσμα. Δόθηκε προσωρινή αναστολή με ένα αυστηρά διατυπωμένο κείμενο και έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε», σημείωσε.

Σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως δεν είναι ο «λογαριασμός Μολυβιάτη», για τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος από την κυβέρνηση που τον διαδέχτηκε. Ξεκαθάρισε ότι δεν σχετίζεται με ίδρυμα, είναι του υπουργείου Οικονομικών και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 40.000.000 ευρώ και άλλα τόσα έχουν καταθέσει μεγάλοι δωρητές. Μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, ενώ σε αυτό συμβάλλουν δημόσιοι φορείς καθώς και δωρητές προσφέρουν και υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού, είπε και τόνισε την ανάγκη να ενταθεί αυτή η προσπάθεια.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική
 
Genesis Pharma
Demo
BMS
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:02
Γιάννης Ραγκούσης: Ιστορική η αυριανή ημέρα για την πατρίδα μας
10:37
Δ. Παπαδημούλης: Αρχίζουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες ενός νέου βιβλίου
10:13
Μ. Βορίδης: Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα
10:10
Φ. Κουβέλης: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα
09:11
Γιώργος Τσίπρας: Προτεραιότητα να δοθούν οικονομικές ανάσες στην κοινωνία
15:09
Δήλωση του ΠτΔ για τον θάνατο του Κόφι Ανάν
13:43
Μ. Σπυράκη: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει χωρίς πισωγυρίσματα - εκλογές άμεσα
12:24
Γ. Κατρούγκαλος: Η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση περνάει από την Ελλάδα
12:16
Μάριο Σεντένο: Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας
18:53
Αντιπαράθεση Σβίγκου-Ζούλα για την «δημοσιογραφική δεοντολογία»
16:31
ΝΔ:«Ο κ. Καρτερός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους»
15:16
Β. Λεβέντης: «Πήραμε δυο αθώους στρατιωτικούς και παραδώσαμε την Θράκη»
18:04
Tass: Φεύγει το Φθινόπωρο από τη Μόσχα ο Έλληνας πρέσβης
17:15
Κυβέρνηση: Το πλαίσιο και οι ενέργειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
17:00
Πρ. Παυλόπουλος: «Ο ρόλος μου είναι να κρατήσω αρραγή την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων»