PEF
Weekihealth
Χρ. Μαντάς: «Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί και θα καταλογιστούν ευθύνες για την τραγωδία»
Χρ. Μαντάς: «Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί και θα καταλογιστούν ευθύνες για την τραγωδία»
 "Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί και τα πώς και τα γιατί θα έρθουν στην επιφάνεια και θα καταλογιστούν ευθύνες" για την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

   "Αυτό", υπογράμμισε ο κ. Μαντάς, "πρέπει να γίνει με έναν συντεταγμένο τρόπο και όχι με μια διαδικασία που τη βλέπουμε να εξελίσσεται μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ο καθένας μπορεί να λέει χωρίς ευθύνη διάφορες γνώμες. Πρέπει να γίνει αυτός ο καταλογισμός, πρέπει να γίνει αυτός ο απολογισμός για να πάρουμε μαθήματα και να δούμε πώς σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Αλλά θα περίμενα αυτή τη στιγμή απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αντί να ουρλιάζουν ορισμένες φορές 'να φύγει η κυβέρνηση, να εξαφανιστεί ο Τσίπρας', να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, να συμβάλουν σ' αυτή τη δημόσια συζήτηση ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ως Πολιτεία".

   Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, "κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις πολύ αυστηρά από τους πολίτες αυτή την περίοδο και όποιες πολιτικές δυνάμεις σ' αυτή την κρίση ζητάνε να μπούμε σε διαδικασίες που γνωρίζουμε ότι αποδιοργανώνουν ή δυσκολεύουν μια προσπάθεια διόρθωσης ή συγκρότησης ενός μηχανισμού που θα δίνει ασφάλεια στους πολίτες, και στο εντελώς έξω από το κοινό αίσθημα προσπαθούν να καλλιεργήσουν πάνω στον πόνο των ανθρώπων και στα αποκαΐδια το πολιτικό μίσος και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να επανέλθουν στην εξουσία, θα έλεγα πως δεν έχουν μέλλον".

   "Αυτή τη στιγμή μετά αυτή την τεράστια τραγωδία, την οδύνη και τον πόνο κυρίως για τους ανθρώπους που έζησαν αυτή την καταστροφή, έχουμε υποχρέωση ως Πολιτεία και διαχρονικά να αλλάξουμε ρότα σ' αυτά τα ζητήματα. Να συγκροτήσουμε μια στρατηγική, μια πολιτική, που θα άρει στρεβλώσεις πολλών δεκαετιών, πολλών χρόνων και θα μας βάλει σε μια διαδικασία πολύ πιο συντεταγμένη και πολύ πιο εναρμονισμένη μ' αυτό που βλέπουμε να συντελείται σε όλο τον κόσμο, δηλαδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή".

   Ο κ. Μαντάς διαβεβαίωσε επίσης ότι "το θέμα της αντιμετώπισης αυτής της εθνικής καταστροφής με έμπρακτη συγγνώμη, δηλαδή με μέτρα και πρωτοβουλίες που θα ανακουφίζουν τους πληγέντες αλλά και θα σχεδιάζουν ένα μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, παραμένει στο τραπέζι και θα παραμένει στο τραπέζι για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι τέτοιες αλλαγές, πέρα από τα άμεσα και αναγκαία μέτρα [...], τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα θέλουν χρόνο, θέλουν κοινωνική συναίνεση, κοινωνική προσπάθεια και όσο γίνεται και πολιτική συναίνεση".
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική
 
Genesis Pharma
Demo
KETHEA
Roche
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16:26
Αλέξης Τσίπρας: Θα προστατεύσω τα μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησης
16:23
Ν.Δ.: Κόλαφος για την κυβέρνηση το πόρισμα για το Μάτι
14:00
ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πάνε ως το τέλος ψηφίζοντας αντιλαϊκά μέτρα
13:34
Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά
00:00
Δημοσκόπηση Pulse: Δέκα μονάδες προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ
00:00
Ν. Κοτζιάς προς Μαξίμου: Να δημοσιευθεί η επιστολή παραίτησής μου
23:05
Ν.Δ. για Μαξίμου: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
21:55
«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό»
19:04
Π. Σκουρλέτης: Υπάρχει πλειοψηφία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
18:29
Ν. Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός
17:43
Νεα πρόκληση από το τουρκικό Υπεξ: "Η φρεγάτα Φωκάς παρενόχλησε το Barbaros"
16:17
Αλ. Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να μην κάνει πίσω από τις ειλημμένες αποφάσεις της για το μεταναστευτικό η ΕΕ
15:18
Κ.. Χατζηδάκης: Να δοθούν άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα μυστικά κονδύλια
13:37
ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα μυστικά κονδύλια
12:42
Κ. Τσιάρας: Τεράστιο άδειασμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Κοτζιά